MP3HD

Jawel, zoals ik eigenlijk al een beetje had verwacht begint het hele High Definition gebeuren een kleine hype te worden. En daar ben ik erg blij mee! Bleek met de komst van Blu-ray, HD audio/video mainstream beschikbaar te zijn, zo heeft Youtube zijn gebruikers inmiddels ook kennis laten maken met High Quality en HD weergave. Nu heeft Thomson Multimedia een MP3 HD (Lossless) audio compressie systeem ontwikkelt wat backward compatible is met de oude MP3 standaard.

Het FLAC formaat bleek de laatste jaren in populariteit te winnen en ook ALAC van Apple kreeg bekendheid. Het grootste verschil tussen die 2 is dat ALAC erg wordt beschermd door Apple en FLAC gratis is en verkrijgbaar voor iedereen (dus ook als codec-plugin voor je Winamp). FLAC en ALAC albums zijn helaas niet sterk vertegenwoordigt via de grote download portals en daar ligt dan ook een probleem, net als het gebrek aan compatibiliteit met veel media players en draagbare muziek (MP3) spelers. Omdat MP3HD backward compatible is zou dit best een populair download formaat kunnen worden.

Het Duitse Fraunhofer (mét Thomson verantwoordelijk voor de huidige MP3 standaard) had een tijdje geleden al HD-AAC ontwikkelt wat ook Lossless is maar waar ook daadwerkelijk 24-Bit en 96 kHz resolutie kan worden geëncodeerd. En dat is in tegenstelling tot MP3HD wél echte High Definition..

In ieder geval, een aantal fijne ontwikkelingen waarvan ik hoop dat we er snel meer van mogen horen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s