Switchen met eindversterkers

In de grote mastering studio van Sander van der Heide in het pand van Saint of Sound (waar ik ook mijn eigen mastering studio zal krijgen) te Soest, zijn we de laatste weken druk in de weer met het kiezen van een geschikte versterker voor op de Dunlavy SC-IV luidsprekers.

Vele versterkers hebben inmiddels de revue gepasseerd. Om een aantal op te noemen: Spectral, Perreaux, Pass Labs, Flying Mole, Bryston, Classé, Krell etc. Hier onder een foto met daarop een aantal versterkers die we inmiddels hebben vergeleken. Inclusief Sander, om een idee te krijgen hoe groot sommige versterkers zijn..

Gisteren kwam Darius van Helfteren langs om een aantal custom-made Hexateq versterkers rond te brengen. Deze beschikken over de nieuwe UcD700 modules van Hypex die na Bruno (de ontwerper) zijn zeggen, weer beter zijn dan de UcD400 modules. De UcD400 modules hebben we eerder al eens beluisterd op de B&W Nautilus 801 en op de Dunlavy’s. Dat was het toen net niet. De UcD700 modules met de huidige voeding is toch hele andere koek. Sander en ik waren beide impressed door het strakke, neutrale en verfijnde geluid uit de versterkers. Hier onder een foto van de eindversterkers met de grote Dunlavy luidsprekers.

De Hypex UcD700, Krell Showcase en Perreaux Prisma 350P zijn waarschijnlijk de versterkers waar we een keuze uit gaan maken. Het is nog niet beslist!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s