RPG Skyline

Voor de mastering studio in Soest had Sander vandaag zes stuks RPG Skyline diffusers opgehaald. Zoals ik in mijn oude blog op Hyves al eens had aangegeven zullen beide grote studio’s akoestisch worden geoptimaliseerd door David van Olst (www.goedgeluid.nl). Inmiddels is hij druk in de weer met een goed ontwerp en de styling. De RPG’s zijn aangeschaft om tijdelijk een aantal akoestische aanpassingen te doen maar ook zouden we ze later in bijvoorbeeld mijn ruimte kunnen gebruiken.

Hoe de producten van RPG exact werken is te lezen op hun website (www.rpginc.com) waar ook de diffusie en absorptie hoeveelheid van de Skyline is te vinden. In de studio zijn de 6 diffusers op oorhoogte achter de luisterplek geplaatst. We hadden door middel van luisteren naar ruis al een aantal ongewenste reflecties vanaf de achterwand gespot en die zijn vrijwel verdwenen na het plaatsen van de diffusers. Ook is het stereo beeld nu beter gedefiniëerd en is er meer resolutie in het laag waarneembaar. Een erg groot verschil. Hoe gaat het klinken wanneer de complete aangepaste akoestiek klaar is?? We zijn erg nieuwsgierig!

Om een idee te geven hoe zo’n wand met RPG Skyline diffusers er uit kán zien is hier een foto van een control-room met de diffusers ingebouwd..

Advertenties

One thought on “RPG Skyline”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s