Red Phat Pro

Zoals een aantal lezers van jullie misschien weten, schrijf ik voor o.a. de Interface over nieuwe plugin’s. Zo zul je de volgende editie lezen over de Sonalksis Mastering Suite die ik onder de loep heb genomen.

Voor mastering werk ik veel met plugin’s. Waarom? Simpelweg omdat het in vele gevallen flexibeler werkt, ik goed mijn pre-sets kan opslaan en omdat het al snel ‘schoner’ en nauwkeuriger werkt dan met hardware. Uiteraard zie ik ook de voordelen van analoog waar qua sound geen enkele software simulatie aan kan tippen. Maar dan moet je natuurlijk wel de beschikking hebben over ‘state of the art’ gear, converters en bekabeling..

Een tijdje geleden maakte ik kennis met de plugin’s van Jeroen Breebaart op zijn website www.jeroenbreebaart.com. Naast een aantal gratis plugin’s fabriceert Jeroen sinds kort ook een aantal plugin’s voor professioneel gebruik. Een plugin waar ik zelf geïnteresseerd in raakte was de Red Phat Pro. Een compressor met een uitgebreid side-chain gedeelte en de mogelijkheid om te werken met 2 ratio’s en een heuse Parallel (New York Style) functie.

Omdat ik al eerder contact heb gehad met Jeroen en het voorstel had gedaan om zijn plugin’s eens onder de aandacht te brengen, mocht ik de plugin gaan proberen. Wat mijn exacte ervaringen zijn zul je later lezen in de Interface maar ik kan wel alvast vertellen dat de Red Phat Pro een vaak gebruikte compressor is geworden in mijn mastering-chain.

De plugin’s van Jeroen zijn erg aantrekkelijk geprijsd en zeer doordacht. Overtuig jezelf van de kwaliteit en download een demo op zijn website.

Advertenties

One thought on “Red Phat Pro”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s