Brainworx M-S plugin’s

Alweer een tijdje ben ik de plugin’s van Brainworx aan het proberen. Brainworx is een Duits bedrijf dat naast plugin’s ook hardware apparatuur maakt voor mastering. Het grappige is dat Brainworx is opgezet door een paar fanatieke mastering-engineers die vonden dat er te weinig werd gedaan met M-S mode. M-S mode is een geavanceerde split mode waar mono geluid en side (out of phase) geluid wordt gescheiden om vervolgens de mogelijkheid te bieden deze los van elkaar te processen.

Vooral de BX_Digital vind ik een leuke M-S Equalizer met een handige M-S de-esser functie. M-S equalisatie is geen standaard procedure voor mij maar indien ik een paar mix problemen tegen kom tijdens de mastering is het soms erg mooi en subtiel op te lossen met behulp van deze plugin.

Voor de plugin fans onder ons, zeker een aanrader om eens te proberen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s