Flux Alchemist

Multi-band compressors, ik had er een hele tijd niets mee. Met een paar simpele settings is de hele klankbalans waar de mix-engineer uren mee bezig is geweest ‘vernaggelt’ en bovendien klinken de meeste als een broadcast processor. Voor mij een aantal redenen om het niet te gebruiken..

Tot dat ik de plug-in developer Flux een tijdje geleden met een multi-band compressor op de markt zag komen genaamd ‘Alchemist‘. Ik had eerder al erg goede ervaringen opgedaan met hun Solera compressor die inmiddels ook alweer sterk verbeterd is met de komst van de Solera II. Innovatie staat bij Flux hoog in het vaandel en bij elke nieuwe plug-in zijn er altijd een paar features waar een beetje ‘gearslut’ niet op kan wachten om te gaan proberen.

Daarom heb ik dan ook maar eens de demo van de Alchemist gedownload via hun website. Heel diep zal ik niet in gaan op de plug-in omdat dit anders een hele lange blog zal gaan worden. Wat ik kort wil vertellen is dat de Alchemist een uitkomst kan bieden voor verschillende ‘mix’ problemen waar bij het niet meer mogelijk is om een nieuwe mix te laten maken. Heb je heel selectief in het frequentie spectrum een aantal elementen die te dynamisch of the hard zijn, dan kun je helemaal losgaan met deze plug-in om dit aan te pakken. De Alchemist is een geweldige plug-in voor de creatieve mastering-engineers onder ons die niet vies zijn van een beetje ‘modern thinking’.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je hier een demo downloaden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s