Room EQ

Zoals ik eerder eens heb gepost zijn we al een tijdje in Soest bezig met de akoestiek van de mastering ruimte wat een ontzettend interessant onderwerp is. Hoe goed je afluistering ook is, als je akoestiek niet goed mee werkt zal het nooit wat worden. Het mooiste is om de ruimte vanaf nul te bouwen met de ideale akoestische verhoudingen. In de praktijk doet deze luxe zich niet vaak voor en wordt er meestal gewerkt met een bestaande ruimte die geoptimaliseerd moet worden. Een ervaren akoesticus is altijd aan te raden en dat is dan ook wat wij met het aantrekken van David van Olst hebben gedaan.

Mocht je zelf eens willen weten hoe jouw akoestiek nu precies met je afluistering doet, dan kun je door middel van een meetmicrofoon, pre-amp, computer audio-interface en met behulp van het gratis programma Room EQ een aantal metingen doen. Het is wel aanbevolen om enigszins kennis te hebben van metingen en de materie wil je echt uitspraken doen over de akoestiek van je ruimte..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s