De eerste stap met Duntech

Dat ik binnenkort mijn eigen mastering studio in het pand van Saint of Sound te Soest heb ik voor velen van jullie geen nieuws. Wel nieuws is dat de eerste stap nu is gezet wat betreft de afluistering.

Een paar weken geleden kwamen we een paar Duntech Crown Prince luidsprekers tegen. Eerst leek het niet zo interessant aangezien ik van de in totaal 6 Dunlavy SC-IV luidsprekers in het pand 2 speakers ging gebruiken als Sander van der Heide niet in surround hoeft te masteren. Voor surround mastering  zou hij namelijk 1 uit ‘mijn’ paar moeten gebruiken als center speaker. Maar het verplaatsen van de luidsprekers bleek al snel onhandig te zijn en aangezien de Duntech’s voor een interessante prijs werden aangeboden, zijn we toch overgegaan tot aanschaf. Net als de Dunlavy’s, is ook dit paar ontworpen door John Dunlavy. De Crown Prince is een gesloten luidspreker systeem van ongeveer 1.80 meter hoog waarvan de units in fase zijn gecorrigeerd en in een puntbron opstelling (D’Appolito) zijn geconfigureerd.

Binnenkort gaan we dan echt beginnen met het inrichten van mijn werkplek en daarvan houd ik jullie natuurlijk op de hoogte!

Advertenties

3 gedachten over “De eerste stap met Duntech”

  1. He Henk,

    Hoe klinkt dit.. Het klinkt vooral erg transparant en nauwkeurig wat voor ons een vereiste is voor mastering. Op die manier kunnen we goed beoordelen hoe de mix klinkt en wat er zo nodig veranderd moet worden. Ook op het gebied van micro en macro dynamiek zijn ze super. Die Usher’s van jouw doen dat ook erg goed. 🙂

    Als de setup klaar is in Soest kom je maar eens langs!

    Groeten, Pier-Durk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s