Amcron / Crown Macro Reference (het nieuwe monster)

Mijn afluistering voor mastering bestond dusver uit een set grote Audiolab REM luidsprekers van Nederlandse bodem en een Denon eindversterker. De luidsprekers zijn een verhaal apart aangezien er maar een aantal van zijn gemaakt. Audiolab was vooral in jaren 80 één van de populairste Nederlandse luidspreker fabrikanten. Hun top model aan het eind van de jaren 80 begin jaren 90 was de Audiolab REM. Een luidspreker van zo’n 1,60 meter hoog, 3-weg gesloten systeem met een aantal instelbare factoren als laag systeem resonantie en stappen schakelaars voor het hoog en midden. Het laag is iets bijzonders. Het bestaat namelijk uit 2 verschillende units waarvan zich 1 in de kast zelf bevind. Door de grote kast inhoud heeft de luidspreker een droog, strak en diep doorlopend laag. De full-range detaillering en nauwkeurigheid is één van de mooiste eigenschappen van deze luidspreker en daardoor zijn ze voor mij erg geschikt om een productie te beoordelen en te masteren.

De luidspreker werd voorheen altijd aangestuurd door een Denon eindversterker die ook een aantal jaren geleden tot de top van Denon behoorde. Een paar dagen geleden liep ik tegen een versterker aan die de Denon wel eens kon gaan vervangen. De Denon wordt namelijk een dagje ouder en ook qua sound weet ik dat het sneller en strakker kan..

De nieuwe versterker is een Amcron / Crown Macro Reference. Ik heb altijd een bijzondere band gehad met Crown en hun oude producten. Zo had ik eerder de DC150 versterker en heb ik nog steeds een kleine DC75. Stuk voor stuk versterkers met een uitmuntende kwaliteit op het gebied van snelheid, neutraliteit, kracht, stabiliteit en laag respons. Ook de Macro Reference beschikt over deze kwaliteiten maar brengt ze naar een niveau waarop ik het nog nooit heb gehoord. Met een bijna ongelimiteerd vermogen van 2x 760 watt op 8 ohm (2x 1160 watt op 4 ohm) en een dempingsfactor van 20.000 heeft de 30kg wegende eindversterker de grote luidsprekers in een gouden handgreep..

Advertenties

4 gedachten over “Amcron / Crown Macro Reference (het nieuwe monster)”

  1. He Henk,

    Leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Het was inderdaad de afspraak dat je mijn Audiolab’s nog eens zou beluisteren. De Crown gaat binnenkort naar Bas omdat de ruststroom even opnieuw moeten worden afgeregeld. Uiteindelijk komen ze op de Duntech speakers te spelen in de studio te Soest. Zodra hij nagekeken weer hier staat bel ik je!

    Groeten, Pier-Durk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s