Jim Thiel

Vandaag las ik dat gisteren 17 september 2009 de bekende luidspreker ontwerper Jim Thiel overleden is. In 1976 richtte hij zijn eigen luidspreker merk Thiel Audio op met als doel een nauwkeurige luidspreker te fabriceren die anders en beter klonk dan wat er op de huidige markt te verkrijgen was.

De luidsprekers van Thiel en vooral die van de laatste jaren waren erg interessant door hun point-source mid-hoog weergevers die in eigen huis zijn ontworpen en gefabriceerd. Hiermee streeft Thiel Audio een absolute fase-reinheid na. Ook John Dunlavy deed dat met behulp van een D’Appolito opstelling in zijn luidsprekers maar dan op een iets minder woonkamer / vrouw vriendelijke manier. In de hifi wereld zal Jim zeker gemist worden aangezien hij altijd vooruitstrevend was met zijn ontwerpen en open was over zijn werk.

Advertenties

3 gedachten over “Jim Thiel”

 1. Hoi PD,

  Mooi dat je er aandacht aan besteedt. Ik ben al jaren fan van vrijwel al zijn ontwerpen en heb op een forum een topic aan zijn overlijden gewijd maar helaas komen er bar weinig reacties op. Met het overlijden van Jim Thiel is een groot autoriteit op het gebied van speakerontwerp verloren gegaan, daarbij was het ook nog eens een zeer geliefd en aardig mens. Gelukkig laat hij vele duizenden Thiel-fans over de hele wereld, waaronder ikzelf, dagelijks met een big smile van hun muziek genieten. Zowaar een fraaie nalatenschap!

  Groet, Paul

 2. He Paul,

  Leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Ik weet dat je een grote Thiel liefhebber bent en het is spijtig dat zo’n groot persoon in de luidspreker techniek ons vroegtijdig heeft verlaten. Als ik het goed begrijp heeft hij tijdens zijn ziekte toch de CS-3.7 ontworpen. Dat is de luidspreker die jij afgelopen jaar hebt aangeschaft, toch?

  Groeten, Pier-Durk

  1. Hoi PD,

   Zijn overlijden kwam voor mij als onverwacht, ik heb eigenlijk geen idee hoelang hij al ziek was. Ik heb inderdaad de CS3.7 en geniet dus dagelijks van zijn nalatenschap.

   Keep up the good work met deze blog!

   Groet, Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s