Isone Pro

Je kent het misschien wel, je hebt je werk opgeleverd maar er moet last-minute nog even iets aan veranderd worden. Je bent onderweg of op een locatie waar fatsoenlijke afluistering niet voor handen is en je bent aangewezen op je hoofdtelefoon. Je weet dat je hoofdtelefoon van goede kwaliteit is maar wanneer je een mix of bewerking maakt op hoofdtelefoon klinkt het uiteindelijk anders dan wanneer je de mix of bewerking op een stel luidsprekers had gedaan.

Er zijn de laatste tijd aardig wat ontwikkelingen geweest om dit probleem aan te pakken. Zo kwam SPL met de Phonitor, een hoofdtelefoon versterker waarbij een cross-feed functie, speaker-angle en center-level controller was ingebouwd om het stereobeeld te creëren die we kennen van het afluisteren op speakers. Een grote hoofdtelefoon versterker en een kostbare investering (rond de 1500 euro).

Nu zag ik dat Jeroen Breebaart (ja, ik heb al eens eerder over hem geschreven) een plugin heeft ontwikkeld die de akoestische invloeden, waarvan sprake is wanneer men speakers als afluistering gebruikt, mee neemt in zijn processing. Zo is er een deel waarmee de akoestiek en afluistering wordt gesimuleerd maar ook de HRTF invloeden kunnen worden aangezet. Heel erg leuk en volgens mij voor veel professionals interessant. De demo is te downloaden op de website dus probeer het zelf..

Advertenties

2 gedachten over “Isone Pro”

 1. Ik heb even een stukje gekopieerd uit de handleiding.

  Ear size adjustment:
  This is best performed by setting the channel mode to ‘Mono L+R’. Listen closely to the test material. Ask yourself the following questions:
  – Where does the sound come from?
  – Does it come from above, or more from the front?
  – Does it sound natural, or do I perceive unnatural timbres or frequency notches?
  Rotate the ear size knob until the sound is perceived most natural, and coming most likely from the front. Wrong settings usually result in a sound perceived from above. Some people report that the adjustment process works best with their eyes closed.

  Head size adjustment:
  This works best by setting the channel mode to ‘L only’ or ‘R only’. Listen closely to the test material. Ask yourself the following questions:
  – Where does the sound come from?
  – Do I hear a well-defined image, or is it spatially blurred or ambiguous?
  Rotate the head size knob until the sound position is most defined and natural, and is perceived at 30 degrees azimuth.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s