Audiolab speakerreparatie

Zoals een aantal van jullie lezers misschien al op mijn Twitter hadden gelezen, waren de Duntech luidsprekers waar ik op ga masteren in Soest nog niet helemaal speelklaar. Door de jaren heen waren de rubber surrounds van de 4 Dynaudio laag-units opgedroogd en vergaan.

Vele mensen zijn niet bewust van het feit dat dit nog niet het einde van de units hoeft te betekenen en al helemaal niet van zo’n top luidspreker. Een afspraak met Ruud van Kuilenburg van Audiolab luidsprekers en Speakerreparatie was zo gemaakt. De spreekspoelen van de units waren nog prima in orde dus hoefde alleen de surround (de rubberen ophanging) vervangen te worden. Dat klinkt eenvoudiger dan dat het in werkelijkheid is. Dynaudio gebruikt namelijk een minimale speling tussen spreekspoel en magneet waardoor het centreren van de unit een uiterst nauwkeurig werkje is.

Ruud heeft jaren lange ervaring en heeft onderhand vrijwel alle luidsprekers die ooit verkocht zijn in Nederland wel eens onder handen gehad. Een reparatie zoals deze is dan ook met veel kennis, ervaring en nauwkeurigheid uitgevoerd.

Binnenkort ga ik de units op hun oude positie schroeven en gaan we beginnen met het opzetten van mijn studio. Ik kan nu al niet wachten om de Duntech’s op mijn Amcron Macro Reference (die ook nog even moet worden nagekeken) te beluisteren.

Advertenties

One thought on “Audiolab speakerreparatie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s