Studio update 2

Mijn studio in Soest begint al steeds meer vorm te krijgen. Zo ben ik de afgelopen dagen druk bezig geweest met het meten van de ruimte en bedenken van een akoestisch plan. Als eerste stap hebben we een aantal basstraps in de hoeken geplaatst en is de achterwand inmiddels voorzien van een groot oppervlakte met diffusers van het merk RPG. Volgende week gaan we grote akoestische panelen maken welke aan de zijwanden worden gevestigd en moeten gaan zorgen voor een kortere totale nagalm tijd en iets meer absorptie in het 200 – 800 Hz gebied.

Langzamerhand gaat de ruimte steeds beter klinken. Vooral het plaatsen van de akoestische hulpmiddelen en vervolgens het meten heeft er voor gezorgd dat ik de laatste weken steeds beter kan inschatten hoe geluid zich gedraagt én wat voor middelen doeltreffend kunnen werken. Naast het klussen en klooien is het vooral erg leerzaam!

Hier bij even een paar foto’s van helaas iets mindere kwaliteit..

Advertenties

3 gedachten over “Studio update 2”

  1. Mooi hoor! Nu nog even als test de nieuwe (waanzinnig goed opgenomen) cd van Yello (Touch Yello) op deze ruimte loslaten. 😉 Zal best klinken op die grote Duntechs. 😎

    Groet, Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s