Dynaudio BM5a MK2

Aangenaam verrast was ik toen ik zag dat de luidsprekerfabrikant Dynaudio een MK2 versie van de bekende BM5a studio monitor heeft gemaakt.

De veranderingen zitten vooral in de maximale belastbaarheid van de luidspreker die nogal wat te wensen overhield bij de oude versie. Een andere laag unit en versterker gedeelte moeten samen voor een maximaal SPL van 117 dB(a) (op 1 meter afstand) zorgen. Ook leuk is de wave-guide toepassing voor de hoog-unit waarmee het afstraal gedrag beter gecontroleerd wordt en welke uiteindelijk zorgt dat er sprake is van een mooier cross-over punt (het raakvlak waar de hoge tonen weergever het overneemt van de lage tonen weergever). Daarnaast wordt door de wave-guide het rendement van de tweeter ook iets hoger én, zoals Dynaudio zelf zegt, wordt de akoestiek er ook iets minder door aangesproken.

Hier bij een filmpje door Dynaudio over de MK2 versie van de BM5a..

Advertenties

2 gedachten over “Dynaudio BM5a MK2”

  1. Het grote probleem is die 117dB geluidswisseldruk op één meter. Men kan niet genoeg benadrukken dat in geval van masteren onder hoge geluidswisseldruk er met een vals geluidsbeeld wordt gemastered. Dat zijn van die verkoopsargumenten die zonder het spreken over Fletcher &Munson ronduit ongeloofwaardig zijn. Het is opmerkelijk wanneer uit eindmixes van hetzelfde genre verschillende masterresultaten kunnen komen, ochtend, middag, avond, en humeur.

  2. Dit hadden we kunnen zien aankomen een mk2 versie van de bm5a serie.
    Echter komt dit zeker als een aangename verrassing, ik heb een tijdje de bm5a’s gehad en die klonken werkelijk top, de mixes vertaalde altijd goed naar andere (home)systemen. De nieuwe specs/veranderingen tegenover de oude klinken dan ook zeer belovend.

    Al hoop/wens ik stiekem dat Dynaudio “ooit” een studio hoofdtelefoon op de markt zal brengen.

    Hoop snel een setje hier in Toronto te kunnen bemachtigen.

    Nate.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s