Inside The Box

Doordat ik ‘Inside The Box’ (ITB) master, krijg ik vaak de vraag welke plug-ins ik precies gebruik. Uiteindelijk leidt het vaak uit naar een uitleg dat het niet zozeer de plug-ins zijn maar juist de beslissingen die ik zelf als engineer gehoormatig maak. Een ontwikkeld gehoor, ervaring en een goed afluistersysteem (digitaal / analoog converter, monitor controller, versterker, luidsprekers en akoestiek) zijn een aantal factoren die een veel groter verschil kunnen maken.

De plug-ins die ik gebruik zijn allemaal op de markt beschikbaar en heb ik geselecteerd door ze geruime tijd kritisch te testen. Soms zijn dat bekende namen maar lang niet altijd. De equalizers die ik namelijk gebruik zijn afkomstig van het kleine audio software bedrijf Sonoris (misschien bekend van een eerdere post van mij hier). De equalizers kenmerken zich door hun transparantie (met name de Sonoris Linear Phase Equalizer VST) en subtiele kleur (Sonoris Equalizer VST). Daarnaast zijn ze erg flexibel om mee te werken en de M-S mogelijkheid zorgt er voor dat ik nog net iets meer creativiteit kan gebruiken tijdens het equalizen van een track.

Zelf horen? Op de website vind je demo versies die je kan downloaden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s