De la Mancha 165

Er zijn van die apparaten die je in veel studio’s tegenkomt, welke behoorlijk op leeftijd zijn maar door zijn charme nog steeds veel gebruikt worden. De oude DBX 165 ( a.k.a. Sixtyfive) compressor is daar één van. Sinds kort is daar net als veel van dat classic vintage gear ook een plug-in emulatie van verschenen gemaakt door de la Mancha waarbij de oude charmes gecombineerd zijn met een aantal moderne features. De DLM 165 plug-in is helaas alleen als VST verkrijgbaar en kost 15,- dollar. Probeer de demo!

Sixtyfive is a vintage-style, RMS Compressor, inspired by the dbx® 165A, a classic 1970’s compressor found in many studios, but it also adds a couple of new twists.

It’s a soft-knee RMS compressor with a vintage flavour. The RMS detection and soft-knee help to give a smooth and musical compression experience, the non-linear response imparts character and the gentle saturation brings colour and warmth. As well as all of the originals features, this version adds parallel compression, extended knob ranges and peak metering.

Hierbij een plaatje van de oude DBX 165 compressor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s