Weldroid!

Ik ben altijd op zoek en geïnteresseerd naar nieuwe innovatieve tools die ik misschien kan gebruiken voor mijn mastering. Afgelopen week liep ik tegen de Courvoisier van Weldroid aan en aangezien deze gratis werd aangeboden ben ik hem gelijk gaan proberen.

Zelden zie je compressor plug-ins die werkelijk iets innovatiefs doen. Vrijwel alle beschikbare zijn gebaseerd op hardware met alle mogelijkheden. De Courvoisier is geen aftreksel van alle hardware mogelijkheden maar gebruikt algoritmes die je niet vaak tegen komt bij plug-ins en hardware matig niet mogelijk zijn. De compressor beschikt over een aantal ‘adaptieve’ algoritmes wat wil zeggen dat de ratio, thresshold, attack en release parameters bepaald worden door het muziek materiaal. Mocht je denken dat je dan helemaal niks in hoeft te stellen dan heb je het mis. Je kan door middel van een histogram aflezen wat het ‘level’ gedrag is en vervolgens tekenen waar hij moet compressen en waar expanden. Ook kun je een guide line maken voor de release waar van je zelf kan aangeven hoeveel deze gemixt moet worden tussen jouw release en die van het adaptieve algoritme.

Het mag wel duidelijk zijn dat dit niet een eenvoudige plug-in is, je moet hard werken en goed luisteren wil je over je mix een goed resultaat bereiken. De afgelopen dagen heb ik er lekker mee geklooid en ben verschillende malen erg onder de indruk geweest. Of ik het ga gebruiken? Dat zal ik de aankomende weken per sessie bepalen. If it sounds good, it’s good!

Features:
– Histogram representation (sliding-window statistics) of incoming program material and the resulting gain change on which the transfer function can be drawn
– Free-form upward and downward compression and/or expansion
– Spline interpolated control curves
– All performance-critical code optimized in assembly (utilizing SSE2 flow instructions)
– Two different adaptive attack algorithms (program dependent)
– Adaptive release algorithm (program dependent, scalable)
– Additional user defined adaptive release behavior
– Side chain filtering (low and high pass)
– MS operation (with support for different transfer curves for Mid and Side channels)
– Stereo operation (adjustable stereo link)
– Dry mix option for parallel processing
– Peak, RMS and Hybrid level detection
– Very low harmonic distortion (THD during normal operation is below -105 dB FS)
– Lookahead processing for minimizing distortion with extremely fast attack settings
– Complex mode (oversampling with a twist)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s