Grote kleine monitor test

In de laatste editie van het magazine Interface staat de ‘Grote kleine monitor test’ die ik samen met Sander van der Heide en Michael de Gans (destijds stagiair van de HKU) heb uitgevoerd en waar Sander een verslag van heeft geschreven.

Zo’n 37 monitors zijn we gaan beluisteren en dat was zoals je je vast kan voorstellen een hele onderneming. Verschillende monitoren en modellen van merken als: M-Audio, Mackie, Bose, Tannoy, Genelec, KRK,  Edirol, Alesis, ESI, PMC, Fostex, Behringer, Adam Audio, Focal, Dynaudio, JBL, Yamaha en nog veel meer kwamen aan bod waarvan een aantal teleurstellend presteerden maar er ook een paar bij zaten die verrassend goed bleken te zijn. Sta je op het punt een stel monitors aan te schaffen dan is het zeker aan te raden de laatste Interface te kopen!

Mijn persoonlijke favoriet is de BM 5a Compact van Dynaudio. Dit is de kleinste telg uit de familie van Dynaudio maar beschikt grotendeels over dezelfde kwaliteiten als zijn broers. Aangezien het kleine formaat van deze luidspreker is het logisch dat het ontbreekt aan diep laag maar dat maakt de speaker goed door zijn natuurlijke klankbalans en detaillering.

 

Advertenties

One thought on “Grote kleine monitor test”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s