Emotiva XDA-1 DAC

Online liep ik tegen de volgende digitaal naar analoog converter aan van Emotiva. Het betreft de XDA-1 digitaal naar analoog converter met USB interface, 2 optische ingangen, 2 coaxiale ingangen én 1 AES/EBU ingang. Als uitgang krijg je een setje balanced XLR en unbalanced coax. De converter beschiktook gelijk  over een digitale volume meter én een stoere stevige afstandsbediening. En dat is erg slim want wie heeft nog een analoge input nodig in deze tijd van digitale spelers? Dit maakt een analoge voorversterker dus compleet overbodig.

Op dit moment zijn er veel DAC / USB / pre-amp’s te krijgen maar wat de Emotiva bijzonder maakt, is het feit dat deze slechts 349 dollar kost. Daarvoor moet je hem nog wel uit de US halen maar de prijs / kwaliteitsverhouding is dan alsnog absurd.

Klik op onderstaande afbeelding om te kijken hoe mooi de XDA-1 is opgebouwd. De eerste recensies zijn erg positief en ik zou zelf graag de Emotiva eens willen beluisteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s