Lijm

Voor mijn digitale mastering heb ik diverse plug-in compressors tot mijn beschikking. Elke compressor heeft zijn eigen karakter en is dus niet voor elk liedje geschikt. Wanneer ik ze inzet wordt bepaald door het doel wat ik voor oog / oor heb. Soms is trage compressie nodig om het geheel iets dikker te maken, soms wil ik juist heel subtiel de stem iets compressen terwijl het liedje open blijft en op een ander moment wil ik de ritmiek iets benadrukken. Helaas ken ik geen compressor die alles goed kan, vandaar dat ik een compressor uitzoek per project.

De Cytomic ‘The Glue’ is de perfecte compressor wanneer je onderdelen in de mix aan elkaar wil lijmen. Soms krijg ik tracks binnen die té dynamisch zijn of bepaalde elementen te hard in de mix zijn gezet. De Cytomic is een uiterst geschikte compressor wanneer er geen tijd meer is om het in de mix op te lossen (wat helaas te vaak voorkomt door deadlines). The Glue is een plug-in gebaseerd op de oude bekende SSL buss-compressors die ingebouwd zaten in de grote consoles. Ik heb meerdere buss compressors getest maar deze is echt een belangrijk onderdeel geworden van mijn toolbox. Voor 99 dollar heb jij hem ook al in je bezit, zeker even testen dus!

Website Cytomic ‘The Glue’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s