De PreSonus Sceptre studio monitoren

Pro-Audio fabrikant PreSonus heeft sinds korte tijd studio-monitoren in hun programma die het beluisteren waard zijn. Het begint bij de Eris serie bestaande uit 2 modellen, de E5 en de E8. Goed ontworpen luidsprekers met een zeer goed geluid en een aantrekkelijke prijsstelling.  Recentelijk is de Sceptre serie gelanceerd met wederom 2 modellen, de S6 en de S8. Beide series zijn ontworpen door luidspreker pioneer David Gunness die eerder werkzaam was voor de Pro-Audio fabrikanten zoals Electro Voice en EAW.

PreSonus SceptreDe Sceptre serie is iets bijzonders omdat er gebruikt wordt gemaakt van een coaxiale hoornluidspreker voor de weergave van de hoge en de lage tonen. Eerder waren de oude Altec Lansing en Electro Voice studio speakers met dit soort units uitgerust maar vandaag de dag wordt het zelden nog toegepast. Met het gebruik van een coaxiale unit kunnen we eigenlijk spreken van een fase-reine geluidsbron. Er zijn geen looptijdsverschillen tussen de tweeter en de lage tonen weergever zoals bij conventionele luidsprekers, maar ‘ziet’ ons oor een puntbron. Dit in combinatie met de on-board DSP voor de (digitale) filtering van de coaxiale unit en eventuele afluisterruimte compensaties maakt de Sceptre serie de moeite waard om eens naar te luisteren. Over de techniek is goed nagedacht in iedergeval.

Een meevaller is ook nog eens dat PreSonus de prijs voor veel semi-professionals bereikbaar heeft gemaakt.De S6 koop je namelijk al voor € 599,- (inclusief BTW) voor een set.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s